Nieuwbouw in Aduard

Ben je op zoek naar nieuwbouw in Aduard? Aduard is een sfeervol dorp in de Gemeente Westerkwartier en ligt aan de doorgaande weg tussen Zuidhorn en Groningen. Het dorp barst van de gezelligheid en alle nodige voorzieningen zijn aanwezig. Staat jouw nieuwbouwwoning in Aduard? Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van alle nieuwbouwprojecten en vul je woonwensen in.


Nieuwbouw in Aduard

Nieuwbouw in Aduard is divers. Je vindt er vrijstaande woningen en twee-onder-een-kap woningen. Daarnaast worden er ook eengezinswoningen en tussenwoningen aangeboden. Voor ieder wat wils! Houd daarom het aanbod nauwlettend in de gaten.

Aduard ligt aan de doorgaande weg tussen Zuidhorn en Groningen. Je bent binnen 10 minuten in Groningen of Zuidhorn. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld in Aduard. Er rijden elk uur meerdere bussen naar zowel Groningen als Zuidhorn. Zoek je een nieuwbouwwoning op centrale locatie? Dan is nieuwbouw in Aduard wat voor jou.

Over Aduard

Aduard is een sfeervol dorp in de gemeente Westerkwartier en is ontstaan rond het jaar 1200 toen er een klooster werd gesticht. Ondanks dat het klooster grotendeels is afgebroken, is deze geschiedenis nog steeds te ontdekken in het Kloostermuseum.

Voorzieningen

Nieuwbouw in Aduard heeft allerlei voordelen! In Aduard vind je namelijk een grote verscheidenheid aan voorzieningen. Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Spar die midden in het dorp gevestigd zit. Daarnaast kun je voor verse producten terecht bij fruit- groenteboer en bakker Van der Kooi of bij Slagerij Gelsema.

In Aduard is ook alles voor de kleintjes geregeld. In het dorp is de peuterspeelzaal SKSG Speulhuus gevestigd. Zodra de kinderen oud genoeg zijn om naar de basisschool te gaan kan dit ook in Aduard. In Aduard staat namelijk de samenwerkingsschool de Adeborg. Na schooltijd kunnen de kinderen worden opgehaald door de Buitenschoolse opvang van SKSG. Deze BSO zit in hetzelfde gebouw als de peuterspeelzaal. Nieuwbouw in Aduard is dus ook geschikt voor jonge gezinnen.

Daarnaast vind je in Aduard het Multifunctioneel centrum de Meeden. Dit is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Hier zijn verschillende verenigingen gevestigd, waaronder verschillende sportverenigingen. In het multifunctioneel centrum kun je ook terecht voor kunst en cultuur. Daarbij is er een bibliotheek gevestigd en kun je de gezelligheid opzoeken in het cafe of de biljartruimte.

Groen

Aduard is een knus dorp omringd door groen. Ten zuidoosten van het dorp ligt de Lindt die uitmond in het Aduarderdiep. Daarnaast vind je hier ook de Hoolsemapolder. Je kunt langs deze wateren een prachtige wandel- of fietstocht maken. Geniet van de ruimte en de rust om je heen.

Ben je een actieveling? Dan is Aduard ook ideaal om kilometers te maken. Door de afgelegen ligging is het een ideale plek om te wielrennen of hard te lopen. Daarnaast gaan er verschillende trainingroutes voor de mountainbike door Aduard.

Feiten en cijfers

Inwoners: Aduard telt 2.180 inwoners (januari 2019).
Oppervlakte: Aduard heeft een oppervlakte van 9,17 km2.
Evenementen: Aduard is een actief dorp en organiseert jaarlijks verschillende evenementen voor jong en oud.

Blijf op de hoogte

In Aduard is de vraag naar nieuwbouw groot. Zorg er voor dat je niks mist! Vul daarom je woonwensen in en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Volg ons ook op Facebook en Instagram. Zo blijf jij op de hoogte van nieuwbouw in Aduard.

Lees verder...

Provincie
Provincie Groningen

Gemeente
Gemeente Westerkwartier

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Aduard